Ervaringen

 

Reden hulpverzoek

Ervaringen cliënten

 

 

Negatieve beïnvloeding door familielid met als gevolg onbalans tussen lichaam en geest

Rob Vollenbroek is er met ferve in geslaagd om een mij constant dwars zittend familie lid uit mijn gedachten te verbannen.

Alle lof.

Geeft rust in mijn koppie en in mijn gezin!

 

RE

 

Verwerking van scheiding ouders in pubertijd met o.a. zelfmutilatie als gevolg

 Beste Rob,

 

10 jaar geleden ben ik door jou behandeld. (Via een vriendin van mijn moeder kwam ik bij je) Van boos jong meisje ben ik intussen opgegroeid tot een vrolijke 25jarige.

Al een tijdje wilde ik je vertellen dat de behandeling die je mij toen hebt gegeven een omslag was in mijn leven. Ik ervaar dat omslagpunt en je wijze woorden nog steeds als basis waarvandaan ik ben gaan groeien.Veel dank daarvoor.

Nog steeds probeer ik op zoek te gaan naar de kern, mijn waarheid en kracht.

Mijn lichaam wil helaas nog niet altijd meewerken door verschillende klachten.

Toevallig kwam ik er laatst achter dat de basis hiervoor waarschijnlijk met iets heel moois te maken heeft namelijk dat ik veel herken in de termen nieuwetijdskind/ indigokind en/of hoogsensitief persoon. Ik vond het erg leuk om hierover te lezen omdat ik me kon herinneren dat je mij ooit vertelde dat ik zoveel blauw en paars in mijn aura heb. Ik heb hier nog niet veel kennis over en ik vind het lastig om mezelf in zo'n hokje te plaatsen maar ik ga me erverder in verdiepen en sta open voor wat het me brengt.

Een goed moment om je dan eindelijk eens weer te zien dacht ik en om je te bedanken want ik heb veel aan jouw en de behandeling gehad.

 

Liefs,YS

 

Burn-out

“Dat overkomt mij niet….

Depressiviteit staat niet in mijn woordenboek…”

Totdat het mij dus wél overkwam. De balans in mijn leven wist ik altijd in evenwicht te houden, 56 jaar lang!!!  Als de dag van gisteren weet ik het nog.

Midden in de nacht werd ik wakker, ging naar beneden en begon te huilen, huilen totdat het dag werd. En daarna, levensmoe! De balans tussen draagkracht en draaglast was er niet meer. En ik meende mijn leven toch zo op orde te hebben!!??!!

Een ’reis’ was begonnen, samen met mijn partner. Naar de huisarts, naar mijn werkgever, maar gevoelsmatig afgesloten van familie en kennissen. Afgesloten van alles en iedereen. Iedereen bedoelde het goed maar het werkte niet.

Gelukkig kwam ik na enige tijd in contact met Rob Vollenbroek. Niet iemand van het zweverige type maar een interim-manager bij instellingen. Daarnaast heeft hij een praktijk voor begeleidingen die ik nodig zou kunnen hebben. Niet rationeel maar op het niveau van “Wat je niet kunt zien, kan er wel zijn”.

Zijn behandeling heeft er toe geleid dat ik na enkele weken weer ’kleur’ zag. Langzaam gumden we samen het woord “levensmoe” weg uit mijn beleving.

Geen analytische, diepgravende, therapeutische gesprekken maar wat dan wel? Ik weet het nog steeds niet. Wat ik wel weet: ik ervoer zijn behandeling als een bevrijding van mijn angst en depressiviteit.  Zonder tabletten en zonder dieet.

De behandelingen waren altijd plezierig en zonder enige druk. Maar dat realiseer je je pas veel en veel later.

En nu….???  Ik kan mij weer verheugen op alles; het voorjaar, samen met mijn partner een korte vakantie, kinderen en kleinkinderen, sport en mijn werk.

Hoe anders was het na die bewuste nacht!!!

 

Guido Casas